Joves promeses: Una introducció al sistema universitari del NES

, ,
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [7.83 MB]

 

Davant la guerra i l’aïllament regional, l’Administració Autònoma del Nord i l’Est de Síria (AANES) ha construït al seu territori una xarxa d’universitats per rivalitzar amb les institucions de producció de coneixement del govern sirià. En canvi, ofereix un sistema d’educació superior amb estàndards internacionals, però fonamentalment influenciat també pels seus valors democràtics.

El sistema universitari del nord i est de Síria (NES) té com a objectiu brindar al jovent de la regió un futur millor, tant políticament com materialment, així com buscar el reconeixement i exportar el projecte polític de l’AANES mitjançant la construcció de ponts amb institucions educatives internacionals. Si bé els èxits des que la primera universitat del NES va obrir les portes ara fa 7 anys són notables, la manca d’un ampli reconeixement internacional de les universitats del NES segueix constituent un obstacle per a l’èxit del projecte.

Durant els darrers 8 mesos, el RIC va explorar i es va submergir al sistema universitari del NES per publicar la primera guia en català de l’educació superior de l’AANES. El nostre equip va observar una varietat de matèries ofertes a la Universitat de Rojava, alhora que coneixia la seva administració, personal, estudiants i professorat visitant. El RIC també va visitar els campus d’al-Sharq i Kobane, i es va reunir amb la seva administració per obtenir una visió més profunda del sistema universitari de l’AANES. L’informe resultant aspira a ser una introducció a les universitats de NES, i alhora destacar els desafiaments que enfronta i enfrontarà aquest sistema en el futur.